ТАНЕЦЬ ВАДЖРА

Танець Ваджра належить до циклу учень Лонґсал терма Чоґ’яла Намкая Норбу та нерозривно повязаний з передачею учення Дзоґчен.

В ученні Дзоґчен слово Ваджра означає нашу першоджерельну природу, істинний стан усіх явищ. Танець Ваджра — це важливий метод, що застосовує звук і рух для обєднання трьох аспектів нашого існування – тіла, енергії та розуму – у цьому знанні. Чоґ’ял Намкай Норбу презентував Танець Ваджра своїм учням у 1990 році. Звідтоді Танець практикують в різних місцях та центрах Дзоґчен-спільноти по всьому світі.

Насьогодні Чоґ’ял Намкай Норбу дарував настанови щодо чотирьох Танців Ваджра: Танцю Шести Просторів Самантабгадри, відкритому для всіх; а також по Танцю Трьох Ваджр, Танцю Пісні Ваджра й Танцю Кхалондорджейкар, які можуть практикувати лише ті, хто отримав передачу Ґуру-йоґи від Чоґ’яла Намкая Норбу.

ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ:

ПРАКТИКА ТАНЦЮ ВАДЖРА та МАНДАЛА

П’ятикольорова Мандала, на якій виконують Танець Ваджра, є символом відповідності між внутрішнім виміром людини (нашим енергетичним тілом з каналами та чакрами) та зовнішнім виміром світу – нашої планети Земля. Водночас Танець Ваджра можуть практикувати 12 людей: 6 Памо (жінок) та 6 Паво (чоловіків). Нині ми знайомі з трьома мандалами, на яких виконується Танець Ваджра. В Міжнародній Дзоґчен-спільноті ми практикуємо на Мандалі Землі.